Бекітемін
Сандықтау ауданы
білім бөлімінің
басшысы
___________Ж.Хисымова
«03» қыркүйек 2018 жыл
Сандықтау ауданындағы білім беру және оқу мекемелерінің азық-түлік нысандарында сатуға тыйым салынған өнімдер тізімі
2018-2019 оқу жылы
Қазақстан Республикасы денсаулық сақтау Министрінің 2017 жылғы 16 тамыздағы «Білім беру объектілеріне қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптар» санитарлық ережелерін бекіту туралы» бұйрығының 119 тарауының негізінде Сандықтау ауданының білім және тәрбие ұйымдарының ас қоймалыры мен буфеттерінде тыйым салынады:
1) дайындау және іске асыру:
Ашыған сүт, ірімшік, айран;
Толымдалған құймақтар;
макарон по–флотски;
зельцтер, форшактар, желе, пасталар;
кремі бар кондитер өнімдері;
кондитерлік өнімдер мен тәттілер (шоколад, тәттілер, печеньелер);
морс, квас;
фритюрде қуырылған өнімдер;
жұмыртқа, қуырылған жұмыртқа;
күрделі (төрт компонент) салаттар; қаймақ және майонез киген салаттар;
окрошкалар;
саңырау құлақтар;
Өнеркәсіп емес (үй) тамақ өнімдерінің азық-түлік өнімдері;
құрғақ азық-түлік өнімдеріне негізделген бірінші және екінші курстар;
газдалған, дәрілік және емдік үстелдер минералды сулары, тәтті алкогольсіз сусындар, алкогольсыз (тоник) сусындар, концентрацияланған диффузиялық шырындар (оралған минералды және ауыз суды қоспағанда);
фаст-фудтар: гамбургерлер, хот–догтар, чипстер, кептірілген нан;
дәмдеуіш тұздықтар, кетчуп, жану дәмдеуіштер (бұрыш, жүгері, қыша);
2) қолдануға:
ыстықтан тазартылмаған сүт, ірімшік және қаймақ;
жұмыртқалар мен суда жүзетін құстардың еті;
ауылшарушылығының нашар тұрмысты жануарларының сүттері мен сүт өнімдері;
жануарлар мен құстарды қоспағанда, тіл, жүрек;
жеміс-жидек пен механикалық бұзылған құстың еті;
құс етінің шикізаты бар коллаген;
өнімді жануарлар мен құстарды қайта сөндіруге ұшыраған өнімдер;
генетикалық түрлендірілген шикізат және (немесе) генетикалық түрлендірілген көздерден тұратын шикізат;
йодталған тұз және байытылмаған (бейсостатикалық) темір бар дәрумендер, ең жоғары және бірінші сұрыптағы бидай ұны.
Орынд.О.Ярошенко
91472